Nov 15, 2009

Anda Pengguna Blogspot!


Jika anda adalah blogger yang menggunakan Blogspot ini berita baik untuk anda... atau mungkin untuk saya saja...? (yang baru tahu tentang mende ni)
Blogspot telah release new version latest features on post editor, kepada anda yang tidak gemar dengan html coding tu memang beruntung sangat (macam saya ni la juga..) ....

Ada cara yang lebih senang....

Jika post editor anda macam ni maknanya anda telah pun menggunakan latest features... jika belum ada beberapa step mudah untuk mendapatkannya.  Latest features post editor ini amat menyenangkan kerja kerana tidak perlu edit html code. Ada beberapa features baru seperti Strikethrough yang saya sgt suka dan memang duk cari, dan Jump break untuk expandable posting.

Langkah untuk mengaktifkan latest features Post Editor;
1. Login ke blogger - dashboard
2. Klik setting > basic
3. Scroll ke bawah cari Select Post Editor
4. Tick pada
5. Save Setting

Done! Anda boleh cuba new posting sekarang dan tengok hasilnya, boleh cuba menggunakan jump-break dan strikethrough

Selamat mencuba!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails