Nov 9, 2009

Picnic... Air panas ke ni?


Dah lama benar kami tak pergi berkelah, tadi berkesempatan berkelah di satu kawasan yang saya tak tahu apa namanya, tempat ini berada di antara jalan Batang Kali ke Genting Highlands. Jika anda pernah melalui jalan ini pasti anda perasan satu tempat perkelahan di sebelah kiri selepas jambatan. Plan asal sebenarnya nak ke kolam air panas Hulu Tamu di Batang Kali, kami keluar sekitar jam 8.30 pagi, bila tengok kawasan kolam air panas ini tidaklah luas mana seperti yang saya gambarkan (tak pernah datang sebelum ini) dan ramai orang 'etek' (loghat kami yg bermaksud juga atau boleh digunakan di sini sebagai pula) jadi kami tukar plan ke kasawan air terjun. Nasib baik air agak jernih juga, sebab malam semalam kan hujan, dan kelihatan tidak ramai orang mungkin orang-orangan masih nyenyak tidur sebab pagi ini agak sejuk.

Anak-anak gembira sungguh dapat main air, hehe diorang ni dah biasa time mandi x pakai apa-apa bila keluar pun macam tu juga... isk memalukan. Main air tak sampai 30 minit, dah taknak... hehe saya juga yang kepanasan berpeluh sambil pegang baby umar sebab x mandi. Silap betul tak bawa baju, sebab bertukar plan kan... mmmm macam ni la jadinya bila perancangan bertukar. Anda layan gambar jer lah yer...

Kami cuma merancang... Allah yang menentukan!





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails