Dec 9, 2009

Fire...Fox!


Jika ada tengok template blog saya ni sudah berubah wajah, bukan suka-suka yer saya bersusah payah menukar template dan menggunakan warna tema pink yang sama seperti sebelumnya. Saya suka pink blog ini.... maaflah pada anda yang tak gemar dengan warna ini... lembut dan segar sesegar mata memandang. Warna kegemaran tetap biru cuma saya suka tengok warna pink..

Sudah 2-3 hari saya runsing dan tension ala-ala profesor rambut putih tebal dan mengerbang sebab kelembapan kura-kura yang melanda laptop saya ni terutama bila buka blog ini. Apakah masalah sebenarnya... sehinggakan laptop ini menjadi terpadam sendiri beberapa kali. Mula-mula saya suspek Firefox v 3.5 yang saya baru update sudah 2 kali saya uninstall dan install masih juga sama. Saya ni tidak berapa suka menggunakan IE kerana IE ini seolah tidak mesra alam dengan saya. Secara peribadinya daripada dahulu sehingga sekarang memang FireFox menjadi pilihan.

Petang semalam selepas abang balik kerja terus saya mengajaknya ke kedai komputer berhampiran untuk mencari RAM 2G DDR sebab alasan saya ini lah yang menjadi punca.... hampir RM200 untuk sekeping RAM daku ingatkan cuma 50 ringgit aje harganya. Sudah upgrade dari 2G ke 3G, tapi macam tak ada beza sangat pun... bila duk tengok-tengok dengan mata hati, ku rasa template ini yang bermasalah. Alhamdulillah selepas ditukar dengan template yang baru.. masalah dapat di atasi.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails