Jun 22, 2010

Exercise - When You Dance

Ini cerita ibu zaman muda-muda dulu.... suka sangat menari eh, bukannya terror sangat tapi sekadar untuk exercise di hujung minggu lah terutamanya.


Dulu semasa belajar ibu tinggal dengan housemate yang sudah bekerja, diorang sambung master sambil bekerja ada yang jadi tutor ada yang RA. Aktiviti hujung minggu kami sudah tentu membuang lemak-lemak di badan dengan exercise kadang-kadang pi jogging.

Ketua senamrobik kami biasanya Paula Abdul fuh best tapi sekejap jer lah sebab penat menari ni sebenarnya, bila dah dapat step baru syok. Banyak nyer exercise jenis tarian salsa, mambo.. aha latin lah kebanyakannya baru lah tidak bosan dan menyeronokkan, tapi lepas kahwin aktiviti seperti ini tidak lagi diteruskan kenapa eh.....

Malu kut sebab bila husband tengok, kalu sorang-sorang ok lar... bila ada anak-anak ni lagi lah tak buat, haritu jumpa balik cd lama Fat Blaster Goes Latin, ahai teringin nak cuba balik. dah lama tinggal boleh lagi ker...

Tapi kalu buat dah tentu waktu ibu duk sorang di rumah saja. Kalau nak cuba boleh tengok sini.

4 comments:

  1. menari la dgn anak2...
    i did.. sesekala..
    habis main gelak2 jer dgn anak2..
    satu cara utk stress release...

    ReplyDelete
  2. salah satu cara kita bersukan kan

    ReplyDelete
  3. kakyong,
    kalu chicken dance tu memang selalu buat dengan anak2 hihi kalu yg ni idok ler...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails