Aug 12, 2010

Jumpa Makcik Pijah di Pantai Bukit Keluang

Selamat berpuasa yer semua, bila ibu puasa blog juga turut berpuasa nampaknya....


Entry ini sepatutnya entry pertama selepas balik kampung haritu, hehe kesian makcik Pijah nak tengok gambonya yang sekeping nan ayu ini. Sebenarnya bukannya akak nak simpan buat pekasam gambar ni pija tapi sebab gambar ibu yang kurang cun compare dengan mak dara manis kat sebelah ibu tu.

Sebelum tu kan mari tengok gelagat anak-anak ibu bersama sepupu mereka bila ke pantai

 Parking jer, tengok 4 sekawan ni tak sabar nak ke pantai

 Sampai jer terus masuk air

 Pantai Bukit Keluang

 Siap bawa bekal tu, air teh o dan kepok lekor dalam plastik putih tu


 Berani anak dara ibu ni main air

 Kaki siapa bulat-bulat ni?

 Belajar ambil gambar ala-pro

 Anak buah

 Ibu, macamana yer orang berenang? Cam ni ker



Taraaa.....
 Kan dah cakap orang sebelah tu ayu bukan macam ibu ni :D

Ahmadi pun ada....

Tak sempat pula nak snap gambar anak-anak pija, comel2 semuanya, pun lupa nak snap gambar umar yang makan pasir. Pija yang kelam kabut, ibu umar ni wat selamba jer...

Ada rezeki kita jumpa lagi yer pija, memang tak puas sembang sebab sekejap sangat jumpa.

18 comments:

  1. anie... lama sungguh kak latie dop gi pantai bukit keluang ni.. last gi masa BTN 15 tahun lepas. Kena gi jugok ni napoknyer.. nak dating nge sitisifir etek ah..hihihihihi

    ReplyDelete
  2. aloo lo lumayan sungguh ye badan umar..geramnya tgk..

    ReplyDelete
  3. cantik ya pantai...
    rindunya nak g pantai cantik camtu... huhuu

    pija,
    hmmm... ring mata panda.. hehehe.... (mengata lah pulak bulan posa ni) nampak makin jelas... x cukup tidur kah... ;)

    geramnya tengok umar.. sgt semanggat....

    ReplyDelete
  4. oooo makcik pijah tue ...
    anie kat parit buntar jugak ker???

    ReplyDelete
  5. dah jalan ker ammar..bulat2 kaki..cam sara jugak..hahaha

    ReplyDelete
  6. ummumishkah, pantai ni dekat jer ngan umoh... kalu balik kg aktiviti wajib gi pantai... hehe

    ReplyDelete
  7. amirah, itu lah anak manja ibu... haha

    ReplyDelete
  8. kakyong,
    pija pakai spek ada color sket tu... memang slim betul achik ni, penat agaknya member kita ni layan anak ber-5 (ngumpat pija lagi..)

    umar memang camtu sama macam hakim dulu, bila dah besar baru hensem badan.. hihi

    ReplyDelete
  9. nieza,
    saya balik kg besut jumpa pija yg loni duk pasir puteh

    ReplyDelete
  10. MamaYatie,
    bukan ammar lah auntie yatie, umar... hehe

    ReplyDelete
  11. Nur, haah besut ada banyak pantai, ni antara pantai favorite bila balik kg sebab pantai ni boleh mandi-manda

    ReplyDelete
  12. hahaha..sorry..terconfuse ngan anak kawan @ opis..smlm balik umah tngh masak br teringat...alemak! bukan ammar tp umar..hihihi

    ReplyDelete
  13. salam jon join ga saya. berkaitan cd.ini linknya.TQ

    http://littlemummydaddy.blogspot.com/2010/07/littlemummydaddy-giveaway-contest.html

    ReplyDelete
  14. penat2 taip alih2 disconnect...nk nangis...esok kang saya publish entry kita....waaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  15. Mamayatie,
    ramai sangat anak kawan2 sampai tersasul.... anak sendiri pun selalu tersasul hihi

    ReplyDelete
  16. Baby (mama amana & arief)
    InsyaAllah ada kelapangan saya jenguk..thanks for info

    ReplyDelete
  17. pija,
    alahai kesian nya kan, itulah unexpected event... nak buat cemana...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails