Nov 2, 2010

Wealthy or Healthy.....

Bila tanya ibu sudah tentu ibu mahu wealhty dan healthy sekali gus, tapi sukar nak dapat 2 sekali.... reason, kena kejar wealthy dulu baru healthy.... biar betul?

Nak wealthy kena kerja keras, atau lebih baik kerja smart... but how? Bila bekerja, padan penat, bila penat makan pun tak lalu, how to become healthy?

Pengalaman minggu lepas, akibat terlalu letih, ibu tidak lalu makan, tidur pun tidak lena...esoknya badan lesu dan pucat dan nak pitam!

Minggu ni dugaan healthy lagi, Umar kena chicken pox, 2 minggu sudah Hakim lebih mudah sebab Hakim dah besar dan pandai bawa diri, demam cuma sehari dan aktif seperti biasa, bila chicken pox penuh di muka, Hakim malu juga nak keluar bermain.. hehe

Bila time Umar demam berlarutan 2-3 hari badan dan muka sudah penuh dengan bintik2 merah berair. Merengek dan nak berdukung, tidak sedap badan agaknya. Bila bagi air kelapa tak mahu pula dia, rasa lain macam kut....

Bila anak-anak tak healthy, ibu pun tak mahu kejar wealthy ..... mesti mau healthy dulu

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails