Mar 28, 2013

Rehatkan Badan Segarkan Minda


Apa khabar ibu-ibu hari ini?

Cuti sekolah sentiasa dinantikan oleh anak-anak, belum lagi cuti mereka sudah merancang aktiviti mereka sendiri, paling popular adalah balik kampung. Apa aktiviti ibu-ibu cuti sekolah ini?

Balik kampung bagaikan menjadi aktiviti wajib bila tiba cuti sekolah. Hati ibu ini sangat terikat dengan kampung halaman, nyaman, indah, tenang, paling utama orang tua ada di sini. Rindu dengan mereka, mahu bertemu adik-beradik. Anak-anak pula rindu dengan sepupu-sepupu mereka.

Balik kampung kali ini berbeza sedikit, kami merancang untuk berehat dan bermalam di Peladang Setiu Agro Resort. Lokasinya di daerah Setiu, sekitar 10km dari Bandar Sri Permaisuri. Kelihatan terpencil dan tidak diketahui umum, namun bagi ibu ianya lokasi menarik meluahkan penat lelah, tempatnya nyaman, tenang, jauh dari hiruk pikuk kebisingan kota. 

Kali terakhir ibu ke sini semasa sekolah menengah dulu, berkhemah di sini. Terdapat pelbagai aktiviti menarik seperti flying fox, kayak di tasik, paddle boat dan lain-lain.

Mahu tahu lanjut tentang Peladang Setiu Agro Resort? Datang lah sendiri ke sini.... :)

Sampai sahaja tadi ke sini selepas check in, anak-anak terus menuju ke kolam. Ibu ingin berkayak tapi sudah ditutup jam 5 petang, esok pagi harus turun awal untuk beraktiviti, dan melawat taman mini unggas.

Harga chalet dari RM65 sahaja untuk Standard Room (2 katil single) ada yang RM100 dan RM120 chalet mengadap kolam (pool view).

Entri kali ini tiada gambar huhu, ibu google jumpa fanpage di fb, cuma tidak banyak info di sana. Boleh dapatkan maklumat chalet dan aktiviti yang ditawarkan di sini

Semasa ibu-ibu membaca entri ini, ibu mungkin berada di kolam, berkayak atau bermain paddle boat :)

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails