Aug 8, 2014

Selesaikan Hutang Kad Kredit


Bismillah

Sejak semalam saya terfikir untuk tulis tentang hutang. Pada mulanya mahu tangguhkan dulu tajuk yang serius, mahu tulis yang santai-santai sahaja dulu. Namun bila difikirkan balik, pengurusan kewangan dan hutang ini menjadi topik penting yang tidak boleh diambil mudah. Apalagi sekiranya tuan dan puan berhajat untuk bekerja sendiri, memulakan perniagaan atau bekerja di rumah.

Hutang kad kredit sekiranya tidak diurus dengan baik boleh mengheret kita kepada hutang sampai tua. Keazaman untuk selesaikan semua hutang mesti kuat. Contohnya mahu bereskan semua hutang dalam tempoh masa tertentu. Ilmu tentang pengurusan kewangan perlu dicari dan dipelajari. 

Saya pasti ramai di luar sana yang mahu melangsaikan segala hutang dengan segera tapi tidak tahu bagaimana cara. Mahukan tuan dan puan sekiranya saya memperkenalkan satu ebook yang memberikan 12 teknik cara menyelesaikan hutang kad kredit?

InsyaaAllah hutang kita boleh selesai tanpa perlu bayar semua hutang itu, atau guna duit orang lain untuk membayarnya.


Klik sahaja gambar ebook untuk baca lebih lanjut.


Ebook ini ditulis oleh sifu kewangan saya Tuan Shamsuddin Kadir. Tuan dan puan boleh ikuti beliau di facebook atau layari www.ShamsuddinKadir.com

Banyak tips dan ilmu berguna yang selalu beliau kongsikan.

Sekian dulu, InsyaaAllah bertemu lagi.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails