Mar 25, 2010

Sticky: Buku Wang Saku & Pengurusan Belanjawan Keluarga

Bismillah,

Buku Pengurusan Belanjawan Keluarga telah diberikan percuma kepada 7 orang bertuah pada entry ini. Oleh kerana tidak mahu menghampakan beberapa orang yang juga mahukan buku ini dan memandangkan saya telah dapatkan dalam 20 set buku ni, jadi sesiapa yang nak sila tinggalkan komen di sini.


RM5 dikenakan untuk 1 set buku ni termasuk kos penghantaran;
1. Buku Wang Saku
Buku catatan keluar masuk aliran tunai setiap hari dipecahkan kepada setiap minggu, tambah menarik dengan kartun ilustrasi Lat. Jadikan Buku Wang Saku ini sebagai panduan merancang perbelanjaan setiap hari, dalam masa yang sama membantu anda mengesan jumlah lebihan perbelanjaan dan baki wang yang boleh anda simpan. Nazril Idrus mengadakan seminar khas mengenai Buku Wang Saku ini, boleh lihat dalam Utusan Malaysia.
2. Buku Pengurusan Belanjawan Keluarga
Buku Pengurusan Belanjawan yang sangat baik untuk anda dan keluarga, menentukan matlamat kewangan, mencatat pendapatan, hutang, simpanan, Takaful dan pelaburan serta merekod segala perbelanjaan setiap bulan. Buku ini juga membantu anda menilai dan mengkaji kedudukan kewangan anda.
3. Kos Penghantaran
Beri saya alamat dan buku ini akan sampai di rumah anda!

"Merancang Kewangan ialah satu langkah bijak tidak kira sama ada pendapatan anda besar ataupun kecil. Antara kesilapan yang sering dilakukan oleh seseorang tentang wang ialah mereka terlalu banyak berhutang, lambat membayar bil dan tidak tahu bagaimana untuk menyimpan bagi kegunaan masa hadapan mereka. Anda boleh mengelakkan diri daripada melakukan kesilapan ini dengan mengawasi tabiat berbelanja anda"
Sila war-warkan kepada rakan-rakan yang lain. Charge RM5 yang dikenakan adalah untuk kos pengangkutan dan penghantaran, harap tidak membebankan. Tawaran dibuka selagi stock masih ada!

Buku ini telah dipos kepada soutaisokudo, temp housewife, kakchik, ummuadam, umi, kecempreggurlz,  nur_nhr, su2609, ayunie79, zah, Aidah, haslindawati, sitisifir10, nonz nonie, osman fikri, donia-83, zunaizan, fadzlynda

31 comments:

  1. hye sis... saya nak buku tuh... :)

    email : kecemprenggurl@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. the kecempreggurl: terima kasih kerana berminat... :)

    ReplyDelete
  3. sauberlina@gmail.com

    terima kasih!

    ReplyDelete
  4. Salam..
    Saya masih berminat dengan dengan buku ini!
    ayunie79@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. salam..
    berminat la nk dptkn buku nie..:)

    nonizwani@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. sy juga!

    shybest26@yahoo.com.sg

    ReplyDelete
  7. salam wan. email wan pasal buku ni telah kakchik balas tapi Boxbe pulangkan balik. wan ada pakai aplikasi Boxbe ke untuk email? kakchik tak tau pasal Boxbe ni dan selalunya kakchik delete kalau ada invitation Boxbe diterima.

    ReplyDelete
  8. Saya dah dpt email kakchik tu... itulah saya pun tak tahu camana nak buang balik boxbe tu.. kdg menyusahkan jer... anyway terima kasih kakchik

    ReplyDelete
  9. nak jugak bleh tak?

    su2609@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. Salam..
    Saya berminat dengan dengan buku ini!
    jinkock@hotmail.com

    ReplyDelete
  11. Silver Stream, cek email yer.. tq

    ReplyDelete
  12. trm ksh byk ya wan. yg kakchik dah sampai dgn selamat.

    ReplyDelete
  13. kak wan, saya nak juga, ada lagi tak?

    kalau ada lagi, nanti kak wan send mail ya=)

    habibi_nilam@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah... sampai juga kakchik punya

    sirna: ada lagi... cek email yer.

    ReplyDelete
  15. salam... saya pn nk jugak kalo ada lg... :)
    tetiap ari shop.. bajet lari dh.. kalo ade nt send emel kat kite ek

    haslindawati_zahar@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. haslindawati_zahar: ada lagi InsyaAllah, cek email yer da send tadi :D

    ReplyDelete
  17. pss...pss..kalau masih ada, saye pun teringin jugak...

    sitisifir10@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. saya pon minat jugak...

    ustazman85@gmail.com...

    syukran

    ReplyDelete
  19. mu'allim: terima kasih kerana berminat, cek email yer akak dah email tadi :)

    ReplyDelete
  20. ai..saya pon nak jugak kalo ada...cam menarik jer..arap2 ada lg..

    donia_83@yahoo.com

    http://donia83.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. momsandbabyshop: check email ya... :D

    ReplyDelete
  22. ALHAMDULILLAH BUKU TERSEBUT DAH SAMPAI KE TANGAN SAYA...MASIH ADA STOK, KAWAN SAYA BERMINAT JUGAK.

    ReplyDelete
  23. masih ada beberapa set sahaja lagi mu'allim, email akak yer.

    ReplyDelete
  24. salam,
    masih ada ke buku tu?
    saya berminat nak dapatkannya..

    sakura_ayuni@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. Mrs. Masykur: saya pernah email haritu tetapi tidak berbalas.... saya dah email tadi.. jgn lupa cek dan reply. tq

    ReplyDelete
  26. salam...
    buku tu ade lg ker? nk juga bleh tak?

    iqa_207@yahoo.com

    mekacih

    ReplyDelete
  27. Salam kak,
    serius saya mahukan buku tu. Saya mencari di kedai2 buku, baik di MPH di ipoh pn xde.Saya mahukan sangat..trm ksh
    shinja_takeda@yahoo.com

    ReplyDelete
  28. Ibu kena godek2 dalam stor... jika masih ada stok buku2 ni, ibu akan war-warkan dlm entry... siapa yg berhajat boleh lah jengah sini selalu yer...

    ReplyDelete
  29. salam k.wan,
    ader lagi tak buku nie....saya nak jg kalo masih ader stok....seri06@yahoo.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails