Dec 6, 2012

Cek Nuffnang Datang Lagi :)


Alhamdulillah cek Nuffnang yang kelima sudah sampai di tangan (sudah bank in pun) walaupun jumlahnya tidaklah sebanyak orang lain, tapi ini adalah cek paling banyak yang ibu dapat dari Nuffnang. Boleh buat bayar bil broadband Celcom dan beli baju sekolah anak :)

Sebut baju sekolah, rupanya kami belum sediakan apa-apa kelengkapan sekolah Hakim. Memandangkan Hakim akan bersekolah di Sekolah Kebangsaan tahun depan, maka dari A-Z semua kena beli baru kecuali seluar sekolah (warna biru yang sama).

Tahun depan akan bermula cabaran baru dalam hidup ibu, doakan ibu tenang dan bahagia dengan apa yang akan ibu lakukan nanti. Ibu sendiri yang ingin terjun ke bidang ini, cari pengalaman baru InsyaAllah. Anak-anak juga sudah besar, Umar sudah 4 tahun (sudah boleh dapat baby baru)

Dunia online memberi peluang ibu menjana pendapatan, terima kasih Allah!

Banyak sebenarnya yang boleh dilakukan di dalam dunia online, bisnes produk, bisnes dropship, bisnes servis (jual kupon FB Ads, E-book, etc). Selain itu dapat juga extra income dari pengiklanan Nuffnang dan Google Adsense (InsyaAllah 1-2 bulan lagi boleh withdraw) syukur sangat.

Siapa kata duduk di rumah goyang kaki tiada pendapatan? Macam-macam boleh buat, tinggal lagi kita mahu atau tidak dan kenalah cari ilmu. Pagi hingga petang mengadap urusan online, malam mengadap anak-anak yang datang mengaji.

Tahun 2013 jadual akan berubah sedikit, tahun 2012 dan 2013 adalah tahun ibu menggali ilmu baru (tukar strategi) moga Allah permudahkan cita-cita dan impian ibu dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak, InsyaAllah. Mohon doa ibu-ibu semua ye!

3 comments:

 1. memang syok dpt cek kan :)

  Sila emailkan nama, alamat dan no hp ke elissmie [at] gmail [dot] com. dan pilihan FM yang dikehendaki.

  boleh rujuk entry ni ;)

  http://www.elissmie.com/2012/12/laketown-hotel-bukit-merah-resort.html

  ReplyDelete
 2. Alhamdulillah, saya menang ke? Suka :)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails